أهلا وسهلا بك إلى منتدى منال العالم.
  • دخول:
النتائج 1 إلى 3 من 3
  1. #1
    عضو متميز
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    مصر ام الدنيا
    المشاركات
    346

    star ارز كنتاكى (الريزو)

    النشر على الفيسبوك
    السلام عليكم اخواتى العضوات كل سنة وانتم جميعا بخير

    عندى سؤال ياريت لو حد يعرف يجاوبنى ضرورى جدااا
    عايزة اعرف طريقة عمل الارز بتاع كنتاكى (الريزو) هو بيكون ارز بالتوابل وعليه قطع دجاج وصوص نفسى اعرف طريقة الارز وطريقة الدجاج والصوص كمان وياريت بالتفصيل لانى بحبه جداااا ونفسى اعمله فى البيت وربنا يجازيكوا كل خير
    نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي47: بسم الله الذى لايضر مع اسمه شيئا فى الارض ولا فى السماء وهو السميع العليم نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي47:

  2. #2
    مــــراقـــبـــة

    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    الدولة
    بلاد الارز - لبنان
    المشاركات
    25,550

    قـائـمـة الأوسـمـة
    أهلا بيكم من جديد

    أهلا بيكم من جديد

    مسابقة حلويات عيد الاضحى

    مسابقة اجمل تطبيق لشهر سبتمبر


    افتراضي رد: ارز كنتاكى (الريزو)

    يا هلا بالغالية ميتو ...... غالي والطلب رخيص ,,,,, هذه طريق الريزو واتمنى انها تعجبك وتكون نفس الريزو التي بتحبي تاكليها
    المقادير : تكفي اربعة شخاص
    دجاج مقطع (او افخاد دجاج منظفين ومغسولين جيداً) حوالي الكيلو – قرفة ناعمة (مقدار ملعقة صغيرة) – شطة (حسب الرغبة) – ملح (حسب الرغبة) – فلفل أسود ناعم (ملعقة صغيرة) – مياه مثلجة – مياه عادية – كعك مطحون (أو بقسماط) حوالي الكوب - ملعقة نشا – 2 الملعقة طحين عادي
    مقادير الارز والصلصة : أرز حوالي الكوب والنصف مغسول ومنقوع حوالي ساعة بماء فاترة – 2 الملعقة سكر – شوية سماق – ملعقة كاري – صويا صوص – شوية زبدة – مكعب ماجي ... زيت للقلي
    الطريقة : يسلق افخاد الدجاج بعد تنظيفها وغسلها بماء عادية واضيفي القرفة والشطة والفلفل الأسود والملح ، بعد ما يستوي الدجاج تصفيها من ماء الغلي وتضعيها في الماء العادية ....... بعدها تضعيها في الماء المثلج وهذه فكرة حتى تشتد حبات الدجاج عند القلي ....... تحضر الخلطة المكونة من الطحين والنشاء والبقسماط، وتؤخذ قطع الدجاج وتوضع في الخلطة( ومرة أخرى في الماء المثلج ومرة أخرى في الخلطة) ..... بعدها يحمى الزيت ويقلى افخاد الدجاج حتى تحمر.
    لتحضير الارز تذوب الزبدة ويضاف السكر، يحرق السكر في طنجرة على النار مع الزبدة ويضاف الارز المنقوع والمصفى وشوية السماق والكاري ومكعب ماجي ويضاف حوالي كوبين من ماء سلق الافخاد فوق الارز ويضاف الملح حسب الذوق ويترك يغلي حتى ينضجلتحضير الصوص : تؤخذ شوية من مرق الدجاج ويضاف لها صويا صوص وشوية نشا مذوب وشطة حسب الرغبة وبعض البهارات وتغلي حتى تشتد قليلاًويقدم الارز ومعه قطع الدجاج والصوص والف صحتين
    التعديل الأخير تم بواسطة راغدة ; 08-24-2009 الساعة 12:45 PM
    نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي




  3. #3
    عضو متميز
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    مصر ام الدنيا
    المشاركات
    346

    افتراضي رد: ارز كنتاكى (الريزو)

    تسلميلى يا احلى رغودة فى الدنيا على ردك عليا واهتمامك بجد جزاكى الله كل خير فعلا هو ده ال كنت عايزاه ربنا يبارك فيكى وفى اسرتك جميعا يااااااارب
    نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي47: بسم الله الذى لايضر مع اسمه شيئا فى الارض ولا فى السماء وهو السميع العليم نقره لتكبير أو تصغير الصورة ونقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة بحجمها الطبيعي47:


 

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •